Αγκαλιάστε το παιδί σας...

5 Researched-Based Reasons to Hug Your Kids - Her View From Home

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να αγκαλιάζουμε και να χαϊδεύουμε τα παιδιά μας. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος, για να τους δείξουμε την αγάπη μας.

Η αγκαλιά είναι τόσο σημαντική, που στις μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών οι γιατροί ενθαρρύνουν τους γονείς να πάρουν στα χέρια τους τα βρέφη, ακόμα και όταν οτ βάρος τους ίσα που ξεπερνά το 1,5 κιλό, καθώς έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση των ζωτικών λειτουργειών, ενώ μειώνει το επίπεδο στρες των γονέων όταν έχουν επαφή με το δέρμα των παιδιών τους.

Σύμφωνα με ένα άρθρο στο Scientific American, τα παιδιά που ζούσαν σε υποβαθμισμένο περιβάλλον, όπως για παράδειγμα σε ορφανοτροφεία, είχαν διαφορετικά επίπεδα ορμονών στη συνέχεια, από εκείνα που ζούσαν με τους γονείς τους. Τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, ήταν υψηλότερη στα παιδιά που ζούσαν σε ορφανοτροφεία, και εικάζεται ότι η έλλειψη σωματικής επαφής σε σύγκριση με τα παιδιά που ζουν με τους γονείς ήταν ένας βασικός παράγοντας.

Εκφράστε, λοιπόν, την αγάπη σας, χωρίς απαραιτήτως να χρησιμοποιήσετε λέξεις... Κάνετε μία απλή αγκαλιά στο παιδί σας, συχνά, χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο, και βεβαιωθείτε ότι αισθάνεται την αγάπη σας.